пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Виховний захід «Щастя – це…..»



Що таке щастя? Як знайти себе та стати успішною людиною? Саме на такі важливі та актуальні питання дали організатори виховної години «Щастя. Успіх. Секрети успішної людини» – Когут Ольга Сергіївна, Фурман Лілія Анатоліївна та Мирошникова Валентина Володимирівна, яка відбулася 23 листопада у нашому училищі.
Виховний захід проводився у групах 1С та 3С, спеціальність «Секретар керівника. Оператор комп’ютерного набору. Діловодство», 28- спеціальність «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».
Основна мета виховного заходу – допомогти учням зрозуміти складну філософську категорію «щастя», визначити поняття успіх, дати можливість упевнитися їм, що досягнення щастя  та успіху часто залежить від їхніх особистих зусиль, виховати людяність, працьовитість, сприяти роз­витку чітких життєвих орієнтирів; виховувати прагнення до позитивних учинків, уміння ство­рювати ситуацію успіху.
Викладачі використовували різні методи з учнями: ведення диспуту на розуміння та походження поняття «щастя» – тлумачення цього поняття вченими, словниками та народною творчістю; гру «Асоціативний кущ», коли кожен учень визначав, що таке успіх та щастя для нього особисто; розділення категорій «успіх» та «щастя»; роботу в групах; створення портрету успішної людини.
Організатори виховної години підготували цікавий та повчальний матеріал, познайомили дітей з основними принципами самопізнання та саморозвитку, що сприяють формуванню цілісної успішної особистості.
Для кращого засвоєння матеріалу викладачі використовували мультимедійну установку, де показували заздалегідь підготовлені фільми, презентації та ролики, підібрані на тему виховної години.
Із поставленими завданнями виховної години справилися усі: і викладачі, і учні. Кожен зумів зрозуміти для себе, що таке щастя, та як його досягти







Немає коментарів:

Дописати коментар