пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Педагогічні читання



Традиційно в січні 2017 р. у Вищому професійному училищі №25 були проведені педагогічні читання на тему: «Гуманізація навчально-виховного процесу».
Педчитання розпочала Мар’янич Тетяна Григорівна з виступу, у якому повідомила про актуальність питання гуманізації навчально-виховного процесу. Тетяна Григорівна звернула увагу, що всі учасники навчально-виховного процесу об’єднані загальною метою – формування взаємостосунків між собою за принципом поваги, співробітництва, співтворчості. Щоб краще відобразити побудову стосунків в схемі «педагог-учень», Тетяна Григорівна запропонувала викладачам та майстрам виробничого навчання відтворити та проаналізувати ситуативні завдання, вирішення яких, дає змогу краще зрозуміти учнів та налагодити хороші відносини між учасниками навчально-виховного процесу.
За тематикою педагогічних читань, соціальний педагог – Пенделюк Наталя Петрівна, підготувала чудове тренінгові заняття на тему «Згуртування педагогічного колективу та покращення його психологічного клімату». Викладачам були запропоновані завдання та тренінги за схемою «педагог-педагог», спрямованні на пізнання своїх здібностей, особливостей характеру, вміння вирішувати конфлікти, висловлювати власну думку, поважати колег, співпрацювати та створювати позитивну атмосферу у колективі.
Шатковська Лілія Василівна провела для учасників педагогічних читань тест «Пізнай себе», основне значення якого полягало у визначенні особистісних пріоритетів, рис характеру кожного з учасників.
Вже традицією стала спільна праця всіх педагогів після проведення основної частини заходу – і цього року Шаля Любов Анатоліївна та Фурман Лілія Анатоліївна продовжили розвиток творчої активності своїх колег. Працювали над створенням символічної іграшки - серця. Робота такого типу спрямована на здобуття нових навичок, отримання задоволення від спільної праці та, звичайно, іграшка-сувенір, яку створив та отримав кожен учасник педагогічних читань.
Мета проведення педагогічних читаннях – підвищити кваліфікацію та рівень саморозвитку педагога, поділитися досвідом та враженнями, навчитися вирішувати різноманітні конфлікти, покращити психологічну атмосферу у колективі, краще познайомитися зі своїми колегами.

































Немає коментарів:

Дописати коментар