середу, 2 травня 2018 р.

Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін


У квітні був проведений предметний тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін, програма якого складалася з різноманітних заходів,  спрямованих на підвищення зацікавленості історією, мовою, літературою.
 Декілька років поспіль Тиждень має краєзнавче та народознавче спрямувння. Заходи такого типу спрямовані на популяризацію наших звичаїв, традицій, ознайомлення з визначними місцями нашого краю, життям та діяльністю відомих українців, їхні досягнення як в Україні, так і за її межами, мотивацію вивчення та дослідження Хмельниччини: традиції, історичних заповідників та цікавих місць, які мають багату та захоплюючу історію.
В рамках проведення тижня суспільних дисциплін учнями були проведені дні інформування на теми: «Сім чудес України» (зарубіжна література), «Екскурсія у світ українського слова» (українська мова), «Маловідомі факти про Поділля і Україну» (історія), організаторами якого стали викладачі суспільно-гуманітарних дисциплін.
Перш ніж осягнути світ, збагнути, якою великою є Земля та які народи на ній проживають, людина пізнає найближче оточення – своїх рідних. Дорогою для неї стає рідна хата, вулиця, на якій вона розташована, своє село чи місто… І від того, як вона прикипіла душею до малої батьківщини, залежатиме її ставлення до Вітчизни, її історії і сьогодення. Саме на цю тему була проведена конференція «Нашого цвіту по всьому світу» та відкритий урок із зарубіжної літератури «Україна в творчості зарубіжних письменників».
Учні 1-3 курсів проявили активність, творчий підхід до виконання завдань, проводили пошуково-дослідницьку роботу та цікаво, креативно доносили результати досліджень до учасників масових заходів. Тиждень пройшов цікаво, насичено і був максимально результативним.
На лінійці, під час  закриття тижня суспільно-гуманітарних дисциплін відбулося нагородження активних учасників тижня грамотами та призами.



Немає коментарів:

Дописати коментар